Welkom bij Kinskystable

Charming Girl Barones c3In 2005 is de fokkerij op kleine schaal gestart door Christie. Sinds enkele jaren is de fokkerij aanzienlijk gegroeid en wordt deze passie samen gedeeld met haar partner Aldo. Aldo en Christie zijn van jongs af altijd al bij de paarden te vinden en hebben beide een eigen onderneming die mooi aansluit op de fokkerij. Aldo is dierenarts en houdt zich voornamelijk bezig met sportbegeleiding en orthopedie. Christie is paardentandarts en runt samen met dierenarts Remko Sweere het Veterinair Paarden Gebits Centrum.


 De uitdaging binnen de fokkerij is het fokken van een sterk sportpaard met een uitzonderlijke kleur. De paarden zijn geselecteerd op karakter, balans in het lichaam en kracht vanuit het achterbeen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van paarden uit verschillende stamboeken die aan deze eisen voldoen. Bij het aanschaffen van een veulen heeft u vaak dan ook inspraak IMG_6605over de keuze van het stamboek.


De fokkerij heeft zich voornamelijk toegelegd op de dressuur richting. Door de sterke filosofie zijn veel van de fokproducten ook geschikt voor de springsport en eventing. Jaarlijks worden er gemiddeld 10 veulens geboren waarvan een gedeelte voor de verkoop beschikbaar is. De fokkerij beschikt over verschillende dekhengsten die beschikbaar zijn voor de dekdienst. fotos kinsky 209

Nieuws

Extra Info 

Agenda